logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 

Lyssna på barnen

Lyssna pa barnen framsida webbBlå Bandet har i många år arbetat med alkoholfrågan ur ett barnperspektiv. Nu låter vi barnen komma till tals med citat kring vuxna och alkohol. Det är tänkvärda funderingar, fyndigt illustrerade av Ola Carlberg.
Beställ! 50 kr/styck + frakt. Rabatt vid större beställning.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Läs en del av förordet skrivet av Hillevi Wahl:


Många föräldrar jag möter säger att "mina barn har inget emot att vi tar ett glas vin eller har fest hemma då och då, de tycker bara att det är roligt".

Jag trodde länge på det där. Jag trodde att man kunde dela in världen i två delar, alkisfamiljerna och normaldrickarfamiljerna. Jag trodde detfanns familjer som min, där både mamma och pappa var alkisar och där spriten var ett rent helvete, och så fanns det andra familjerdär vinet, spriten och ölen var som vilken måltidsdryck som helst.

Men om man frågar barnen får man höra sanningen om hur dte egentligen känns i magen när föräldrarna dricker alkohol. Då kan man inte blunda längre.

Jag menar inte att alla barn far illa av att mammor och pappor tar sig ett glas vin då och då. Absolut inte. Men man ska inte heller lura sig själv och säga att barnen tycker att det är kul när föräldrarna dricker alkohol.

Barnen ser, känner och förstår mycket mer än vi tror.
Den här boken visar det.

Hillevi hemsida liggandeHILLEVI WAHL Foto: Per-Olof Svensson

Senast ändrad söndag, 16 juli 2017 18:35