logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
söndag, 30 juni 2019 21:54

Soberian – Almedalsveckan

Invigning, mingel, 26 seminarier och 3 lunchsamtal är summeringen av Soberian. Blåbandsförbundet arrangerade två seminarier där Susanne Jensen och Emil Gillsberg medverkade i bägge, Fanny Peterson i ett av dem och Per-Olof Svensson var moderator i en, som utöver detta var moderator för två lunchsamtal med Soberian som arrangör. Dessutom deltog vi i uppbyggnad och nedmontering. Vidare besök i andra arrangörers seminarier och spontana möten med andra som också var på plats. Nils-Åke Pehrsson svarade för ljud och bild vid samtliga arrangemang.

Artiklar kommer i tidningen Blå Bandet.
Får du inte tidningen - beställ en prenumeration!
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

INVIGNING

Jessica W Sandberg, kommunikatör med utmärkelsen ”hetast i Almedalen 2016”, svarade för invigningstal efter att Håkan Eriksson från Soberians ledningsgrupp inledningsvis berättade om upplägget. Årets version av Almedaldrinken serverades och därefter en stunds mingel med nya och gamla bekanta.

Soberian är den gemensamma mötesplatsen där många olika organisationer under Almedalsveckan kommer att erbjuda 29 seminarier med varierat innehåll. Soberian planeras och byggs upp med scen och teknik genom en ledningsgrupp bestående av Håkan Eriksson, SLAN (Sveriges landsråd i alkohol- och narkotikafrågor); Daniel Carlryd, CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) samt Per-Olof Svensson, Blå Bandet.

- För att få ihop detta är det mycket planering, framhöll Håkan Eriksson.

Jessica W Sandberg, fick utmärkelsen ”hetast i Almedalen 2016” genom att bäst få ut ett budskap under veckan genom SOS Barnbyars ”Rotlös”. I sitt invigningstal berömde hon årets upplaga av den helt alkoholfria Almedalsdrinken, som hon uppmanade till att få ut bland allmänheten, då det fortfarande finns starka inslag av Rosévin under veckan. Almedalsdrinken fick 2012 utmärkelsen ”hetast i Almedalen” genom att vara ett alkoholfritt alternativ utan pekpinnar.’

- Att alkoholnormen är stark i Almedalen är ingen hemlighet, att bryta normer måste vara roligt eller som i det här fallet vara gott.

- Jag brukar normalt vara kritisk även mot den här men i år är Almedalsdrinken sinnessjukt god och äntligen på flaska så att vi alla kan känna oss vuxna.

- Vi ska inte dela in oss i de som dricker och inte dricker, utan se alternativ som den här Almedalsdrinken, jag som i vanliga fall bara dricker cola light.

- Den här flaskan ska vi få in på ännu fler mingel, uppmanade Jessica W Sandberg och invigde Soberian.

PER-OLOF SVENSSON

FOTO:

Daniel Carlryd, CAN och Ellen Garnewall, Länsnykterhetsförbundet Västra Götaland svarade för serveringen av Almedalsdrinken under Soberians invigning.

Jessica W Sandberg höll invigningstal för Soberian.

Almedalsdrinken får nytt recept varje år, denna gång med svart the, svart vinbärssaft, enbär/koriander sockerlag, citron och kolsyrat vatten. För andra året på flaska. Recept på www.almedalsdrinken.se