logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
måndag, 20 augusti 2018 11:01

Emil Gillsberg nyanställd i Blå Bandet

Emil Gillsberg, Mora, är anställd av Blåbandsförbundet som verksamhetsstrateg och börjar den 1 september.

Han har varit medlem i Sveriges Blåbandsungdom men det fanns ingen förening där han bodde då. Nykterheten är viktig då han sett många av alkoholens baksidor. Den helt nya tjänsten som verksamhetstrateg lockade Emil att söka. De senaste åren har han jobbat som lärare och innan dess var han pastor i Centrumkyrkan i Mora.

Emil Gillsberg bor i Mora med hustru Cecilia samt en dotter och son på tio respektive sju år. Dessutom är de familjehem för en kille på sexton år samt kontaktfamilj för en tjej på sjutton år och kille på sex år. I början av september fyller Emil fyrtio år.

Hur kommer det sig att du sökte tjänsten i Blå Bandet?

- Jag lockades av att det är en tjänst om ”verksamhetsstrateg”, hade det varit som ”verksamhetsutvecklare” är det inte säkert att jag sökt. Jag tycker också att nykterhet är viktigt.

Hur känner du nu när du ska börja arbeta för Blå Bandet?

- En spänd förväntan, är supertaggad samtidigt som jag inte vet så mycket vad jag ska göra, det har jag funderat på under sommaren.

Emil ser de stora utmaningarna kring föreningar och medlemskap.

- Min generation har vuxit upp med en vana av att det finns tusentals valmöjligheter och att man inte behöver binda sig för framtiden. Det präglar vår kultur.

Vid sidan av det nya arbetet för Blå Bandet har han en annan utmaning där han på fritiden ”planterar en ny församling” som han beskriver det. Den heter Hope Dalarna och de träffas oftast i familjens vardagsrum.

PER-OLOF SVENSSON  Text & foto

Emil Gillsberg 3 webb