logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
måndag, 27 februari 2017 10:52

Trolleri på Helliden vid Blåbandsturné

Blå Bandet genomför en nationell turné som stannar till på fyra platser, efter premiären i Umeå var Tidaholm nästa stopp. Föreningsmedlemmar från tre distrikt träffades för att samtala om ideologi, tävla i frågesport och bli underhållna av trollkarlen Kim Gordon från Västerås.

Lena Elmquist, rektor på Hellidens folkhögskola, berättade om skolan och förbundets studiesatsningar. Per-Olof Svensson, Uppsala, Blåbandsförbundets organisationssekreterare, informerade om rikskonferensens som arrangeras på Helliden i augusti.

Syftet med turnén är att förbundet vill få mer kontakt med föreningar och medlemmar för dialog inför framtidens verksamhet. Vidare att bjuda på underhållning och dessutom ett lekfullt tävlingsmoment genom frågesport.

Lars-Åke Stenström, Hallsberg och fd. förbundsordförande, genomförde samtalen och även frågesportstävlingen, då tillsammans med Susanne Leijonborg, Hallsberg, ledamot i förbundsstyrelsen.

Illusionisten Kim Gordon bjöd på uppskattat och samtidigt överraskande trick som gjorde publiken konfunderade. Flera fick även vara med och hjälpa till. Gordon bjöd även på tips på hur man lättare kan minnas olika saker genom associationer.

Deltagarna kom från distrikten Småland, Västra Sverige och Skaraborg. Turnén fortsätter till Örebro och Örsundsbro i mars.

Kim Gordon, Västerås, trollband publiken med bland annat reptrick.

Foto: Per-Olof Svensson

Helliden trolleri webb

Helliden frågor 2 webb

Helliden frågor 1 webb


Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login