logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
tisdag, 17 januari 2017 20:57

Besök hos lokal illegal sprittillverkning och barnfängelse

Ny dag med nya intryck, erfarenheter och känslosamma upplevelser. Vi fick möjlighet att besöka en hemlig illegal sprittillverknin...

... där det destillerades ren alkohol som sedan säljs lokalt. Tillverkningen gjordes intill en bäck eftersom det går åt en hel del vatten. Vi besökte ytterligare en alkoholtillverkning, ett hembryggeri för öl som i sig är laglig men där själva försäljningen inte är det om man inte har fått licens.

Sprittillverkningen ger 60 -80 procent alkohol, och en ”snaps” kostar ungefär motsvarande en krona. Trots tidig förmiddag vid ölbryggeriet, fanns tiotalet kunder som väntade på att få handla. Bägge dessa ställen var långt ute på landsbygden.

Vi besökte även ett barnfängelse i Kinsumu med 125 barn mellan 10-18 år. Där fick vi veta att varierande vad barnen tycker om att hamna i fängelset. En del såg det som en räddning från livet på gatan, nu fick man mat och möjlighet att gå i skola samt sova i sängar. Medan andra ville därifrån och några lyckades också ibland att fly.

Kvällen avslutades med en rundtur bland mörklagda gator där gatupojkar hade lagt sig för att försöka sova. Flickor har lättare att få möjlighet att någon tar hand om dem, dels för att de då får arbeta som hemhjälp i bostaden, men också för att när de senare gifter sig får de pengar av den blivande mannens familj.

PER-OLOF SVENSSON text & foto

Sprittillverkning webb