logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
torsdag, 25 november 2021 23:03

Liveföreläsningar i Uppsala 29/11 och Tierp 30/11: ”Du är inte jobbig - du har det jobbigt”

Nu får du möjlighet att lyssna på en äkta berättelse av Bonnie Friedh, om en uppväxt i en dysfunktionell familj med alkoholmissbruk, psykisk ohälsa och våld. Om vuxna som såg men inte gjorde någonting och hur detta ändrades när…

… en vuxen såg mig och hjälpte mig att lägga all skuld och skam jag burit på så länge där den hörde hemma. En person som hjälpte mig att förstå att det inte var jag som var jobbig, utan att jag hade det jobbigt.

Och jag är långt ifrån ensam. Att barn som anhöriga inte uppmärksammas och får den hjälp och det stöd de har rätt till i tid kostar varje år samhället miljarder kronor.

Det är dags för oss vuxna att ta vårt ansvar. Och det finns hopp. Jag delar i min föreläsning med mig av tips till dig som vuxen som möter barn som anhöriga. För du kan göra skillnad! Jag fick hjälp att vända min bakgrund till något jag idag är mycket stolt över och kan göra något bra av. Den chansen vill jag att fler ska få!

29/11 Uppsala, Gottsunda centrum, Kulturpunkten kl. 18-20
30/11 Tierp, Sveasalen, Stationsgatan 5 kl. 18-20

Vid föranmälan bjuder vi på smörgås från 17.30
Senast dagen före till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  sms: 070-5682320

Arr: Blå Bandet, NBV samt i Tierp även IOGT-NTO