logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
måndag, 19 april 2021 10:11

Ledig tjänst: Hellidens folkhögskola söker bildpedagog

För undervisning på skolans konstlinjer. Kan ev. delas på två personer.

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i teckning och illustration, måleri med akryl, olja, akvarell och tempera, krokiteckning och modellmålning, komposition och färglära, bildanalys och konsthistoria. Tjänsten innebär undervisning på konstskolan i Skövde, på konst- och designkurserna på Hellidens folkhögskola i Tidaholm och på våra distanskurser med konstinriktning. Tjänsten kan delas på två personer.

Vi söker dig som har en bildlärarutbildning eller en konstnärlig utbildning på högskolenivå. Folkhögskollärarutbildning eller annan motsvarande lärarutbildning är meriterande, liksom erfarenhet av pedagogisk verksamhet och eget konstnärskap. Den sökande ska vara väl förtrogen med traditionella, analoga tekniker i teckning och målning.

Att arbeta som lärare på en folkhögskola är inte som andra lärarjobb. På folkhögskolan finns ett nära samarbete mellan lärare och deltagare, både i utformandet av kurserna och i det dagliga arbetet. Arbetet kan innebära tjänstgöring på kvällar och helger och arbetsbelastningen kan vara olika stor under veckorna.

Hellidens folkhögskola bedriver folkbildningsarbete med cirka 200 deltagare på långa kurser i skolans lokaler och på distans samt korta kurser och konferensverksamhet. Skolan drivs av Blåbandsrörelsens folkhögskoleförening. Blå Bandet är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle, fritt från alkohol och andra droger, där alla människor har lika värde. Den som vill arbeta på Hellidens folkhögskola ska ha förståelse för huvudmannens ideologi och vara solidarisk med skolans alkohol- och narkotikafria miljö. Mer information om skolan finns på vår hemsida, www.helliden.se.

Tillträde: 2021-08-01 eller efter överenskommelse

Lön: Fast lön, enligt avtal och överenskommelse.

Ansökan: Din ansökan, personligt brev med CV, skickas till Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Sista ansökningsdag: 3 maj 2021.

Närmare upplysningar om tjänsten: Rektor Lena Elmquist, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0502-178 00

Facklig kontaktperson: Folkhögskollärarna, Yvonne Jonsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login