logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
måndag, 18 januari 2021 13:35

Chatarina Forsberg, Blå Bandet: Du Spelar Roll!

Uppmärksamhetsveckan ”Du spelar roll” som Blå Bandet är en viktig del av blir av i år också. 

Sist vi möttes i planeringsgruppen så sa någon att ”Tänk att det gått 10 år. Tyvärr så behövs vi fortfarande. Det var väl inte det vi räknade med när vi började.”

I år är 10:de året som Spela roll-veckan går av stapeln.  Mycket bra har sagts och förmedlats under dessa veckor både med lokala och nationella insatser. Att det funnits och finns ett gott samarbete, mycket god vilja, engagemang och längtan att Spela roll är värt att uppmärksamma. Men vi behöver samla mod, inspiration och styrka för du, jag och vi alla behövs ännu mer idag, speciellt under rådande pandemi. 

Många barn far fortfarande illa på grund av risk- eller missbruk, svårigheter och krångel i närmiljön. Var med och få inspiration för att göra skillnad för våra minsta. Dela inbjudan till ”Spela roll” seminarier och delta själv om du har möjlighet.

8-11 februari kl. 14.30-15.30 är det inspirerande seminarier med god, uppmuntrade och lärorik undervisning.

Alla seminarierna rekommenderar jag men lite extra för dessa som Blå Bandet är värd för!

Tisdag 9 februari är Blå Bandet värd för seminariet då Elisabet Näsman, professor i sociologi, talar.  Hon delar med sig av sin erfarenhet från sin forskning och pratar främst om vad barn själva säger om att växa upp i utsatthet. En mycket givande, informativ samtidigt hoppfull och inspirerande föreläsning.

Torsdag 11 februari är Blå Bandet värd då Camilla Petterson forskare i folkhälsovetenskap, talar. Hon besökte Blå Bandet förra året och var mycket uppskattad som föreläsare, ”tiden flög fram” så någon och det var mycket matnyttig, relevant undervisning som gick bra att ta med hem.  Hon talar om Riskfaktorer och Skyddsfaktorer-Vad är egentligen skadligt och vad är hjälp som gör skillnad.

Om ni i er förening planerat göra något lokalt för att uppmärksamma barn i utsatthet under veck 6 så skriv in det i kalendern till Spela roll-veckan så det kommer med på schemat och gör ni något digitalt så kan ju alla oavsett hemort delta. 

Ju fler vi är som deltar ju mer uppmuntrar vi och stärker varandra. Det är bra om det inte krockar med annat men även om det gör det så skriv in det i kalendern på Spelaroll så det syns att det händer olika saker runt om i vårt land och vi har olika saker att välja mellan.  Vi ses vecka 6, Du Spelar Roll.

Chatarina Forsberg, Blå Bandet

www.duspelarroll.se