logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
tisdag, 20 juni 2023 19:29

Rikskonferens med tre (fyra) årsmöten och 140-årsjubileum

Vid jubileumskvällen i nya Kyrkans hus i Tidaholm kom Francis Murphy på besök, gestaltad av Bo Frid för att dela ut två plaketter som tecken på förbundets högsta utmärkelse. Dessa tilldelades Karl-Evert Evertsson och Lena Elmquist som även fick Folkhögskoleföreningen kulturpris.

Bo och Sören Frid bjöd på sång och musik genom sitt Simon och Garfunkelprogram. Kvällens programledare Klas Sjögren och Lars-Åke Stenström ordnade frågesport med två lag av nuvarande och före detta ordföranden i Blåbandsförbundet eller ungdomsförbundet.

Utmärkelse till framgångsrika föreningar tilldelades Elinge och Hörsta Blåbandsföreningar. Frida Dangardt tilldelades utmärkelsen ”Framgångsrik opinionsbildare” för hennes insatser som forskare i de årliga rapporterna med olika teman i serien ”Alkoholen och samhället.”

Annika R Bergman och Camilla Karlsson ledde tillsammans en av dagarnas ”Tankar för dagen”. Johan Sjöö berättade om varför satsning på anhörigverksamhet är viktig och betydelsefull verksamhet i Blå Bandet.

Samtliga ordförande omvaldes. Ann-Marie Lindgren i Blåbandsförbundet, Lars-Åke Stenström i Folkhögskoleföreningen och Gunnel Wappsell i Blåbandsungdomens Fjällstugeförening. I den mer skämtsamma föreningen ”Gammeluvarna” fick Karl-Olof Olofsson förnyat förtroende.

Förutom jubileumskvällen hölls övriga arrangemang, möten och serveringar på Hellidens folkhögskola. Under den inledande kvällen sjöng och spelade Marianne Holst och Nina Wallgren Abrahamsson.

Per-Olof Svensson Text & foto

Marianne Holst Nina Wallgren Abrahamsson Webb

Annika Bergman Camilla Karlsson webb

Bo Frid som Francis Murphy webb