logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
onsdag, 17 februari 2021 11:52

Inspelningsdag för filmer till ”Jag ser”

Tre intressanta personer har delat med sig av sina erfarenheter som underlag för Blå Bandets arbete med satsningen ”Jag ser”, för att uppmärksamma barn i social utsatthet. Det har skett genom filminspelningar som kommer att läggas ut när de är färdigredigerade.

Linda Hambre är socionom och har arbetat som socialsekreterare. Nu är hon pastor med fokus på ungdomar i Betanianyrkan, Åbytorp.  Med Linda spelades det in två filmer, ett kortare samt en något länge föreläsning där hon bland annat berättar om hur det går till att göra orosanmälan. Hon lyfter också att socialtjänsten behöver få en positivare bild en den negativa som ofta media förmedlar.

Carina Berg är församlings- och diakoniassistent i Svenska kyrkan, Asker-Lännäs pastorat. Hon berättar i den kommande filmen om hur viktiga många vuxna var i hennes närhet var när hon växte upp.

Cecilia Enes är fängelsepastor på Kumla anstalten. Hon berättar om att många barn redan från början har svåra förutsättningar genom att föräldrar inte har haft förmågan att ge barnen en trygg uppväxt.

Filmerna kommer att läggas ut på www.jagser.se när de är färdiga och reportage i tidningen Blå Bandet. Inspelningsdagen genomfördes under coronasäkra förhållanden i Åbytorpskyrkan utanför Kumla.

Alla tre i förbundets personal var på plats under dagen. Chatarina Forsberg och Emil Gillsberg hade förberett och genomförde inspelningarna, Per-Olof Svensson för reportage till tidning, hemsida och sociala medier.

Bilder: Linda Hambre föreläser; Carina Berg genom kameralinsen samt Celia Enes.

PER-OLOF SVENSSON text & foto

Inspelning Linda Hambre webb

Linda Hambre webb

Carina Berg i kamera webb

Carina Berg webb

Celia Enes webb

 

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login