logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 

Umeå Blåbandsförening inbjuder till digital frågesport där temat är ”VÅREN” för alla i hela Blåbandssverige. Det blir en klassisk frågesport med svarsalternativ med 1, X, 2. Alla kan vara med, du deltar genom dator, surfplatta, smartphone eller telefon. Vi hjälper dig gärna i förväg att testa din uppkoppling. Efter att du anmält dig får du mera information.

Sista anmälningsdag 22 april.

Samling kl. 18.00 för gemensam uppkoppling och småprat.

Frågesporten startar 18.30 och beräknas vara klar 19.30.

Vi ser fram emot ditt deltagande!
Vår önskan med denna aktivitet är att deltagarna bjuder in vänner som inte är medlemmar så de får lära känna Blå Bandet lite bättre.

Torsdag 22/4 Sista anmälningsdag Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon: 073-1803262

Fredag 23/4 Info skickas till anmälda

Lördag 24/4 Frågesport med samling 18.00

Frågesportsledare: Lars Lindgren, ordförande Umeå Blåbandsförening

Arr: Umeå Blåbandsförening

... från organisationssekreteraren. (klicka på rubriken för att komma vidare)

tisdag, 16 mars 2021 17:03

Blå Bandets verksamhetsstrateg slutar

Blå Bandets verksamhetsstrateg Emil Gillsberg avslutar på egen begäran sin tjänst för att gå vidare till nya arbetsuppgifter.

Han slutar sista april. Förbundet kommer att påbörja en rekrytering till tjänsten.

tisdag, 02 mars 2021 10:05

Årsmöten i föreningar & distrikt

Blåbandsförbundet har full förståelse för om föreningar och distrikt inte kan genomföra sina årsmöten i föreskriven tid. Stadgarna har inte förutsett effekterna av den pandemi som vi nu alla lever i.

tisdag, 02 mars 2021 10:00

Information från Blåbandsförbundet

Till förtroendevalda (de flest har fått via e-post) och övriga intresserade. (klicka på rubriken för att komma till PDF-fil)

tisdag, 02 mars 2021 10:06

Medlemslistor

Är utskickade till föreningar och distrikts personuppgiftsbiträden. (kallas så enligt GDPR)

Tyvärr har en del medlemmar fått kort tid för betalning 28/2 medan de flesta har fått 31/3, detta datum gäller alla!

Tre intressanta personer har delat med sig av sina erfarenheter som underlag för Blå Bandets arbete med satsningen ”Jag ser”, för att uppmärksamma barn i social utsatthet. Det har skett genom filminspelningar som kommer att läggas ut när de är färdigredigerade.

Linda Hambre är socionom och har arbetat som socialsekreterare. Nu är hon pastor med fokus på ungdomar i Betanianyrkan, Åbytorp.  Med Linda spelades det in två filmer, ett kortare samt en något länge föreläsning där hon bland annat berättar om hur det går till att göra orosanmälan. Hon lyfter också att socialtjänsten behöver få en positivare bild en den negativa som ofta media förmedlar.

Carina Berg är församlings- och diakoniassistent i Svenska kyrkan, Asker-Lännäs pastorat. Hon berättar i den kommande filmen om hur viktiga många vuxna var i hennes närhet var när hon växte upp.

Cecilia Enes är fängelsepastor på Kumla anstalten. Hon berättar om att många barn redan från början har svåra förutsättningar genom att föräldrar inte har haft förmågan att ge barnen en trygg uppväxt.

Filmerna kommer att läggas ut på www.jagser.se när de är färdiga och reportage i tidningen Blå Bandet. Inspelningsdagen genomfördes under coronasäkra förhållanden i Åbytorpskyrkan utanför Kumla.

Alla tre i förbundets personal var på plats under dagen. Chatarina Forsberg och Emil Gillsberg hade förberett och genomförde inspelningarna, Per-Olof Svensson för reportage till tidning, hemsida och sociala medier.

Bilder: Linda Hambre föreläser; Carina Berg genom kameralinsen samt Celia Enes.

PER-OLOF SVENSSON text & foto

Inspelning Linda Hambre webb

Linda Hambre webb

Carina Berg i kamera webb

Carina Berg webb

Celia Enes webb

 

Alla medlemmar är välkomna till Blå Bandet på turné 2.5
Vid de tidigare två som arrangerats har vi träffats på olika platser i landet.
Nu kan vi inte det, därför inbjuder förbundet till en digital samtalskväll online.
Torsdag 18 mars 2021 kl. 19.00-21.00

pdfBlå_Bandet_på_turné_18_mars_2021.pdf

Samlingen sker online och innebär ett samtal om Blå Bandets särskilda  karaktär och kännetecken. Vad är det speciella med Blå Bandet?

Vi kommer att samtala om vad begrepp som exempelvis ”kristen grund”, ”helnykter”, ”solidaritet” och ”jämställdhet” innebär.

Varför är dessa, och andra, begrepp så viktiga att vi väljer att ha dem i våra stadgar? Vad betyder de för oss och hur definierar vi dem?

Samtalet kommer att äga rum i vårt virtuella mötesrum på Lifesize.
Först i stor grupp, för att därefter delas upp distriktsvis
i respektive distrikts eget Lifesizerum.

Anmälan senast 12 mars till
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sida 1 av 6